CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, March 17, 2011

THE OTHER GUYS (2010)

Directed by Adam McKay
Starring Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Steve Coogan, Ray Stevenson, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson

I used to hate Ferrell with all my being. I thought he was as funny as cancer but then came Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby (2006) which was funny as shit though also largely thanks to Sacha Baron Cohen's Frenchie Nascar driver Jean Girard. After that it's again been somewhat downhill with the possible exceptions Step Brothers (2008) and Semi-Pro (2008). Now with the director of Talladega Nights returning and the cast including such killer names as Keaton, Coogan, Jackson and Johnson, my expectations were sky high but in vain. The Other Guys tries hard but the laughs are just largely not there. The supporting cast does what it can with the borderline funny material and the film offers some good set pieces but really considering the talent at hand it should be hitting all the stops and not just offering random giggles. A major problem is also that co-starring Wahlberg just isn't a natural comedian although the movie very much tries to build him up as one. Guess it's just almost impossible to top a film which has characters called Walker and Texas Ranger.

The Other Guys eli suomalaisittain Katastrofikytät on Ferrellin viimeisin yritys päästä takaisin muutaman vuoden takaiseen valokeilaan jolloin hänen komediansa tuottivat ison kasan tuohta ja olivat oikeasti huvittavia. Vihasin ennen koko äijää koko olemuksellani ja kaverin läsnäolo muuten niin legendaarisessa rainassa Jay & Silent Bob Strike Back (2001) oli silkkaa tuskaa, mutta siten tuli Talladega Nights (2006), joka oli niin nerokas ja älyvapaa leffa että se muutti käsitykseni ukkelista. Se oli toisaalta myös leffa jota Ferrell ei ole kyennyt enää vastaamaan ja mies onkin rankattu jo pariin kertaan Talladegan jälkeen Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi. The Other Guys yhdistää jälleen Ferrelin ja Talladegan ohjaajan ja omaa hillittömän lahjakkaan sivuosamiehityksen, mutta käsikirjoitus ei silti ole läheskään niin hyvä kuin sen kuuluisi olla ja mikä olennaisinta, yhden ilmeen Wahlberg EI ole luontainen koomikko vaikka hänestä tässä yritetäänkin leipoa sellaista. Pettymys.

The Other Guys at IMDb

0 comments: