CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, August 31, 2011

RED RIDING HOOD (2011)

Directed by Catherine Hardwicke
Starring Amanda Seyfried, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Gary Oldman, Billy Burke, Julie Christie, Lukas Haas

Much like Chris Columbus was hired to duplicate the success of Harry Potter with Percy Jackson, now Hardwicke is trying to give us another Twilight. She succeeds too if you consider how staggeringly superficial and stupid this film is. The senior members of the cast (Oldman & Christie) try their best with the runny shit (aka the script) they are handed with but the younger stars don't even bother trying to act in their leading roles. Oh no no, their job is not to act but to just look good and flirt with each other as if that could be called character development. Red Riding Hood is basically shit wall to wall because it's origins are rotten to the core even before it starts. You know that the film was made with the intention of creating another shallow and cheesy teenage block buster franchise. It's all bullshit and literally the only good things are Oldman and Christie but even their presence isn't even nearly enough to lift this shit out of it's pretentious, greedy swamp.

And please do yourself a favor and stay away from the "making of" material. I found myself trying to grab something heavy which to chug at my TV when Hardwicke came on with her I-just-took-the-greatest-ever-sunday-morning-shit smile and started boasting how things in the movie get hot and steamy. Jesus! Fuck! Catherine, you're not a teenager anymore. Stop acting like one.

Aivan kuten kaksi ensimmäistä Harry Potteria ohjannut Chris Columbus palkattiin kopioimaan edellisen sarjan menestys kehnoon Percy Jackson-leffaan, on Hardwicke nyt tyrkyttämässä meille uutta Twilightia. Tavallaan hän onnistuukin siinä, sillä Red Riding Hood on rehellisesti sanottuna yhtä tönkkö, typerä ja mauton kuin esikuvansakin. Ainoat valopilkut ovat veteraaniammattilaiset Oldman ja Christie sivuosissa, mutta kun tullaan nuoriin pääosiin he eivät edes vaivaudu yrittämään vakavaa näyttelemistä. Miksi heidän toisaalta tarvitsisikaan? Kukkaroillaan nämä leffat palkitseville teineille riittää että leffassa on söpöjä kundeja ja kauniita kissoja, itse elokuvalla kun ei ole merkitystä ellei se toki ihanteellisesti ole överiksi vedetty, ällösiirappinen teinirakkausvuodatus. Aivan kuten Twilight. Nuoret pääosat patsastelevat koko tylsän ja kornin rainan läpi kuin olisivat yhtä aikaa sokerihumalassa ja pilvessä. Myös vähäinenkin tarinan kaltainen yritys uhrataan teiniromanssin tieltä ja sekin kai olisi yksi juttu jos joku olisi tosissaan yrittänyt tehdä hyvän teinileffan ja epäonnistunut, mutta kun sen TIETÄÄ että kyseessä taustalla ovat olleet läpimädät motiivit uudesta hittituotteesta, niin tämä on täysin anteeksiantamatonta.

Ja kaiken pyhän nimissä, karttakaa kiekon "making of" materiaaleja. Itse ainakin huomasin hapuilevani jotain painavaa jolla viskoa kohti telkkaria kun wannabe teini Hardwicke (55v!!) ilmestyi ruutuun ärsyttävän hei-kävin-juuri-ihanalla-sunnuntai-aamun-paskalla hymynsä kanssa ja kehui kuinka leffassa meno yltyy kuumaksi ja kosteaksi. Catherine, et ole enää teini. Lakkaa teeskentelemästä että olet ja lopeta epätoivoinen uuden nuoruuden eläminen näiden kakkapökäleiden kautta. Kiitos.

Red Riding Hood at IMDb

0 comments: