CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, February 26, 2012

Directed by Brad Bird
Starring Tom Cruise, Jeremy Renner, Paula Patton, Simon Pegg, Michael Nyqvist, Samuli Edelmann, Léa Seydoux, Josh Holloway, Anil Kapoor

Mission: Impossible III ended in such a way there was no sequel expected after it. The first film was beyond excellent and the two sequels very bad or just uninspired. Ghost Protocol corrects the situation. The film is relaxed without being lazy. Action packed without being stupid. The best thing about it is that where the two middle instalments saw agent Hunt (Cruise) go on a mission in order to save a damsel in distress, in Ghost Protocol there is no stupid and crucially predictable shit like that. Hunt is back to being a professional agent, like in the original, and not an asshole playboy (M:I-2) or an about to be married semi-pentioner (M:I-3). The only noticeable minus comes for the underuse of bad guys Nyqvist (the original The Girl With The Dragon Tattoo) and Finland's very own Edelmann. They are both great actors but still their characters are reduced to simple nuclear lunatics with no room to stretch. Shame.

Mission: Impossible - Ghost Protocol saavutti kotoisessa Suomessa mediahuomiota Samuli Edelmannin pahiksen roolilla. Onneksi kyseessä ei ole samanlainen "rooli" kuin maamme tähän astisilla näyttelijöillä Hollywoodissa. Minuutti siellä ja pari minuuttia täällä, joista kotimainen skandaalimedia on aina tehnyt järjettömän isot haloot. Ja lopulta turhaan. Nyt on toisin. Edelmannin rooli agenttirainassa on erittäin olennainen ja näkyvä. Näkyvä siltäkin osin, että kun mies ei fyysisesti ole kankaalla, hänen hahmostaan puhutaan ja se saa roolin vaikuttavaan isommalta. Neljänteen osaan edenneen Vaarallinen Tehtävä-sarjan kaksi keskimmäistä osaa olivat huonoja tai korkeintaan katsottavia, mutta neloseen ongelmat on jälleen korjattu. Kahdessa edellisessä leffassa agentti Ethan Huntin (Cruise) motiivi hoitaa mahdottomia missioitaan oli naisesta kiinni ja siihen homma pahasti kompastelikin. Nyt, kuten ensimmäisessä elokuvassa, painopiste on takaisin itse tehtävässä ja väkisin kirjoitetun romantiikan puute palvelee filmiä ja katsojaa tehokkaasti. Ainoa iso miinus elokuvalle on pahisten hahmoille huonosti kirjoitetut roolit. Nyqvist (Miehet Jotka Vihaavat Naisia) ja Edelmann yrittävät kovasti heille annetun materiaalin kanssa ja onnistuvatkin karismansa ansiosta, mutta tosiasia on että heidän hahmonsa ovat vain laiskasti kirjoitettuja "ydinasehulluja" ilman suurempia mahdollisuuksia revitellä näyttelijöinä. Sääli.

Mission: Impossible - Ghost Protocol at IMDb

0 comments: