CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, July 26, 2013

WORLD WAR Z (2012)

Directed by Marc Forster Starring Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

The production of WWZ was plagued with problems and for a time the film was labelled a flop even before it entered post-production, a phenomenon I simply don't understand. The result is a heavily entertaining zombie romp which, though completely lacks gore, is still furious and deserves it's place among great zombie flicks. Especially scenes of the undead fiercely climbing walls in Israel or breaking out mid-flight are executed with such force that you cannot help but notice you were holding your breath for most of the time.

World War Z kärsi useista vastoinkäymisistä tuotannon aikana ja leimattiin nettiyhteisöissä flopiksi jo kauan ennen valmistumistaan. Ilmiö, jota en yksinkertaisesti ymmärrä. Eikö jumalauta järkikin sano, että leffa on paska vasta kun sen on katsonut ja todennut huonoksi?! Oli miten oli, lopputulos on joka tapauksessa erittäin viihdyttävä ja vaikka elokuvassa ei ole tippaakaan gorea, niin tunnelma on koko ajan katossa ja filmi etenee säälimättä sataset lasissa. WWZ ansaitsee paikkansa hienoimpien zombie-rainojen joukossa ja etenkin kohtaukset joissa elävät kuolleet kiipeävät kasoissa Israelin turvaseinämää tai pääsevät valloilleen kesken lennon, ovat niin raivoisaa katsottavaa ettei auttanut kuin huomata pidättävänsä hengitystä.


World War Z at IMDb


2 comments:

Leffaleila said...

Täysin samoilla linjoilla, tullessa ulos teatterista oli sellainen olo, ettei tosiaan olisi hengittänyt kunnolla pariin tuntiin.

En tiennyt tästä etukäteen mitään, sillä tapojeni vastaisesti en ollut lukenut arvosteluja. Hyvä niin, sillä lyttäävien arvioiden perusteella olisi varmaan jäänyt menemättä.

Loistavaa viihdettä, hienoja kuvia, ja todella jännittäviä momentteja. Itselläkin on ollut aikomuksena blogata Bradille ja Zombielle pieni puolustuspuheenvuoro, ei kaikkien elokuvien tarvitse olla mestariteoksia, jännitys on tylsyyttä parempi vaihtoehto.

EdWood said...

World War Z tyyppisten elokuvien kohdalla useat unohtavat, että niiden funktiokin on aivan eri kuin esim Les Miserablesilla.

Kyse on kumminkin ns. popcorn-leffasta, jonka tarkoitus on olla puhtaasti viihteellinen. Tällaisessa elokuvassa viihteen ohessa olennaista ei ole monimutkainen juoni tai olemassaolon pohdiskelu, vaan iskevä lähtökohta.

Hienoa että pidit tästä leffasta, kuten allekirjoittanutkin. Nyt jännittämään lähteekö jatko-osa tuotantoon.