CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, January 20, 2014

Directed by Gore Verbinski Starring Armie Hammer, Johnny Depp, Ruth Wilson, Tom Wilkinson, William Fichtner, Helena Bonham Carter, James Badge Dale, Barry Pepper, James Frain

 I had to write a review on this film after the Razzie noms were announced. What the fuck, really? Nominations for Depp, Verbinski, the writers, worst picture? Come on. Must've been a good year in Hollywood since The Lone Ranger has been dragged onto this list. The filmmakers aimed on copying the success of Pirates Of The Caribbean by getting the same star, director, writers and of course, producer Bruckheimer. The thing to seriously take into account is that the film is quite good.

 Seems like a lot of people have judged the film way before it's release and it just became (again) one of those snowballing things to trash the film based on hype. Every year it's the same fucking thing. Stupid. Only fucking DUMB people trash films before seeing them. It's ok to have expectations, of course, but to say something is shit before even giving it a chance in hell is just wrong and those opinions don't count. Not now. Not ever. Those "opinions" should be printed on toilet paper. Depp's Tonto is not Sparrow and the movie doesn't quite reach the hights of The Curse Of The Black Pearl but it's solid entertainment with good characters and fun action set pieces. Among the worst of the year? Fuck off.

 Nyt kun vuoden paskimpien leffojen Razzie-ehdokkuudet on julkistettu, oli allekirjoittaneen pakko tarttua tähän seikkaan. The Lone Ranger on ehdolla mm. pääosan, ohjaajan ja elokuvan kategorioissa. Ei jumalauta, oikeastiko? Tässä leffassa on lähdetty kopioimaan Pirates Of The Caribbeanin kaavaa saman tiimin turvin ja siinä missä tällaiset uhkapelit yleensä kaatuvat, The Lone Ranger toimii melko vaivattomasti ja on todella mainio komedialänkkäri. Toki toimintakohtaukset on vedetty överiksi, mutta tämä kaikki on tehty kieli vahvasti poskessa ja hymy huulilla, joka enemmän kuin antaa synninpäästön touhulle. Tämäkin raina on joutunut jo ennen julkaisuaan nettikirjoittelijoiden tähtäimiin siinä määrin, että filmin mollaamisesta tuli trendi ja useimmat eivät varmasti ole edes antaneet sille mahdollisuutta ennen näppistensä kuluttamista. Vain vitun idiootit tuomitsevat elokuvat näkemättä niitä ja ihan suoraan sanottuna tällaisilla mielipiteillä ei tee mitään. Niitä voisi painattaa paskapaperiin vessareissuja varten. Odotuksia on toki aina, sille ei voi mitään ja se onkin aivan eri asia, mutta että tuomitsee kokonaan näkemättä? Aivotonta. Deppin Tonto-hahmo ei ole Sparrow, eikä leffa aivan yllä Mustan Helmen Kirouksen tasolle, mutta se on kehittyvine hahmoineen ja riemukkaine toimintakohtauksineen silti erinomainen. Vuoden huonoimpien joukossa? Nigga please.

The Lone Ranger at IMDb